torsdag 4 mars 2010

Vilket uppvaknande!

Idag så var det dags att börja vårens hundträning igen. Det känns kul att vara igång. Hur det än är så blir jag nog lite slöare när jag inte har träningarna att åka till, även att det inte är jätteavancerad träning. De gör ändå att jag håller skärpan lite bättre. Miljön med andra hundar gör att jag blir tvungen att hålla skärpan bättre! Jag tycker nog annars att det mesta "funkar" eller så "tränar" vi på det! Men när det är på klubben så "måste" man mer, åtminstone så blir det mer tydligt om saker och ting inte fungerar. Idag när det var dags så märktes det verkligen att det var på tiden. Milla var väldigt okoncentrerad. Det var mycket roligare att nosa på allt. Jag fanns bara med i periferin och någon som hon lyssnade på när hon var tvungen. Så, nu vet jag vad vi har att träna på! Även att det inte var någon ren lydnadsträning så märktes det så väl att hon har stigit i graderna och blivit mer nonchalant. Jag körde dock igenom lite lydnadsmoment lite för mig själv och då gick det bättre. Men när det var hundar i närheten och när hon fick den minsta lilla chans att göra något annat, då gjorde hon verkligen det! Bara att köra på!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Link Within

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...