tisdag 5 oktober 2010

Kvällsträning

Ikväll hann jag med lite hundträning på kvällskvisten. Det gäller verkligen att passa på nu de få ljusa timmar man har efter jobbet.

Millas vattensvans är nu helt återställd. Det blev faktiskt bra redan i förra veckan. Skönt det. En erfarenhet rikare, som jag iofs gärna hade kunnat vara utan. Jag tror inte att Milla fick det så hårt som vissa hundar tycks kunna få. Det räckte dock för att jag skulle tycka riktigt synd om henne.

Åter till träningen ikväll. Det blev en lyckad sådan, körde lite teckenträning. Det behövs verkligen. Förstår inte varför "bakåt-ut" helt plötsligt har börjat sluta fungera. Det körde vi en del och jag tycker att det blev riktigt bra, lite fel som jag kunde korrigera för att sedan bli bra. Det är väl så det ska vara? Körde lite linjetag med target-training vilket var nyttigt, samt att jag la ett litet sök. Hon behöver verkligen träna uthållighet och mycket riktigt sista skicket på söket var lite omotiverat, hon fick dock inget för det utan förstod att det var ut och jobba som gällde så det slutade också bra.

Härligt nöjda traskade vi sedan hemåt till en god middag som sambon gjort =)

Jag hade verkligen inte tänkt att köra något jaktprov i höst därför att vattenträningen i somras inte blev så bra dom jag hade hoppats. De sista träningarna har det dock gått bättre och jag har faktiskt varit sugen, men nu kan jag konstatera att det finns inga prov kvar för oss att ens försöka anmäla sig till. I samma konstaterande kan jag tillägga att jag varit alldeles för slö med lydnaden. Vi har verkligen inte kommit vidare med momenten i klass två, vilket var tanken i början av året. Usch vad slött. Jag får skylla på allt annat runt omkring i livet som jobb och husköp bland mycket annat. Tiden har inte funnits. Nu börjar dock suget komma igen och jag funderar på att ta tag i lydnadsmomenten. Lydnadstävlingar finns det ju lite fler av och längre fram på hösten.

Så nu får det bli skärpning!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Link Within

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...