onsdag 11 november 2009

Besviken

Jag har på senaste tiden försökt tänka lite mer på vilka hudprodukter jag använder, med tanke på "farliga" och mindre bra ämnen och konserveringsmedel. De senaste produkterna jag testat är från Body Shops sortiment. Jag har tyckt de varit bra, dock lite dyra men bra. Jag kan nu dock konstatera att jag blivit lurad av deras marknadsföring "Vi är övertygade om att den enda vägen till äkta skönhet är den naturliga vägen – Nature’s Way" (från hemsidan). Efter lite "Googlande" hittar jag att Råd & Rön gjort ett test på produkter för att kontrollera om de innehåller parabener (ett konserveringsmedel som kan ge allergiska reaktioner, cancer och som påverkar vattenlivet). Body Shop verkar ju vara bland de värsta enligt en artikel på Expressen, och inte bara med konserveringsmedel utan också med parfymämnen.

Vad ska man nu hitta för "bra" produkter, det blir inget mer Body Shop i alla fall? Jag lyckades hitta en bra databas där man kan söka på produkter och företag för att se vad de innehåller.

Jag får helt enkelt leta vidare.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Link Within

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...