fredag 8 januari 2010

Vargjakt

Tycka vad man vill om vargen och dess vara eller icke vara....men djurvän som jag är, oavsett rovdjur eller ej så blir jag upprörd när jag hör talas om den här vargjakten som har fått godkänt av regeringen och som har bedrivits senaste tiden. Hade inte den kunnat göras på annat sätt?? För djurens skull! Först hör man på nyheterna hur det har givits tillstånd att skjutas varg. Experter och kritiker uttalar sig. Någon ansvarig på länsstyrelsen ska kontrollera alla skjutna djur när han får mobilsamtal osv osv....Denna person varnar också för, och är lite oroad över, att det kommer att skjutas föräldradjur vilket gör att deras valpar får svårt att klara sig. Det är också svårt att hålla koll på antalet, det kan bli fler som skjuts säger experten. Vad jag förstått blir nästan alla djur sedan skjutna inom väldigt kort tid. Det verkar ju helt hysteriskt! Får vem som helst som jagar ut och jaga varg?! Kan det verkligen vara så här det ska gå till? Det hela verkar helt galet. Senare på kvällen är det stolta jägare som minsann visar hur många vargar man skjutit och på hur kort tid.

Några dagar senare hör jag även att det visst har skjutits föräldradjur och att man måste leta valpar för att sätta sändare på dessa för att se hur de klarar sig.

Alltså, vad är detta?!!!? Stackars vargar...stackars valpar.

För djurens skull, kunde man inte haft ett antal få jägare som jagat under mer kontrollerade former, utsatta tilldelade tider, jägare som känt till individerna i sitt område och där man hade kunnat kontrollera antalet och individerna på ett bättre sätt? Det hela verkar ju helt hysteriskt och okontrollerat, vilket jag tycker är helt fel former för jakt.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Link Within

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...