torsdag 26 augusti 2010

Lyckad träning

Ikväll blev det ett litet pass med hundträning. Körde några långa markeringar med dolda nedslag vilket gick bra. Milla är väldigt pigg och alert just nu så det går i hög fart vilket är kul. Vi körde även lite linjetag och någon dirigering. Jag kan inte annat än att bli full i skratt åt den inställning hon har nu till träningen. Förr blev hon lite osäker och tveksam och vågade inte riktigt göra fel. Nu har jag medvetet släppt lite på "tyglarna" och hon har fått mycket mer självförtroende och go, det är jättekul! Så nu har en härlig uppsyn vid exempelvis dirigeringarna. Förut var det lite mer, "vad vill du nu...ok, jag vågar inte riktigt gå åt det hållet...så jag kommer närmare istället". Nu är det mer ett kavat "jaha, och vad vill du"? När jag sedan ger en signal så kan hon istället stå på sig och tycka att hon ska gå åt det håll hon vill, när jag korrigerar så tar hon det som, ok, jag får väl testa åt det hållet då då. Hon ser nästan  ut som på bilden nedan när jag ger henne signaler, uppmärksam och alert, inte tveksam och osäker. Det är superkul att det fungerar bättre. Hoppas bara att det snart kan ge genomslag på söket också. Vi får kämpa på.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Link Within

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...