onsdag 3 april 2013

Första försöket att övervintra amaryllis

Förra året skaffade jag mig två amaryllisar, en röd och en vit. De blommade fint kring jul. Efter att lökarna fått tillbringa sommaren ute bestämde mig för att testa övervintra dem i källaren. Där var det några varelser som verkade intresserade av lökarna, jag tror det var råttor eller möss som var och rotade i krukorna. Amaryllisarna lyckades dock överleva de nyfikna djuren.

Jag kunde inte tima in uppväckningen till vintern/jul utan det fick bli framåt senvintern. Jag trodde inte att de hade klarat sig, men lite vatten, ljus och värme fick liv i lökarna och se så fint den vita blommar nu! Det blev en lyckad övervintring! Jag såg nämligen att det även är en knopp på väg i den röda löken. Bättre sent än aldrig.

(Mössen lyckades dock äta upp mina små "ugglor".)

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Link Within

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...