måndag 17 augusti 2009

Hundmat...


Nu har jag letat och letat och letat. Ägnat semestern åt att läsa och forska om vilken hundmat man ska ge sin hund. Vilken är den bästa?? Det är verkligen en djungel där företagen vill sälja sina produkter och alla låter ju jättebäst. Är det egentligen någon skillnad? Vad ska hunden ha?

Daisy den förra hunden hade stora problem med magen och återkommande diarréer. Det enda foder som fungerade var Hill's Lamm & Ris. Detta har även Milla fått. Jag känner mig dock inte riktigt nöjd med detta foder. Dels är det dyrt och jag tror inte riktigt på att Hill's är så mycket bättre bara för att det säljs på veterinärkliniker. Dessutom är deras innehållsförteckning lite svår att förstå tycker jag. Milla har väl mått bra av detta foder, men jag tycker dock att hon har lite klåda, lite problem med analsäckarna och lite återkommande röda öron. Funderar därför på om detta skulle kunna vara foderrelaterat. Är därför nyfiken på att testa något annat, och hålla tummarna för att det inte blir några andra reaktioner.

Jag har funderat på att göra egen hundmat, BARF eller torrfoder. Jag tycker att det här med färskfoder också verkat vettigt. Jag tror jag nu har fastnat för ett torrfoder som verkar vettigt, Magnussons Meat & Biscuit. Har beställt ett prov. Får se om det fungerar på Milla. Lite längre fram funderar jag även på att blanda med färskfoder, och då har jag fastnat för Fodax.

Vi får se och som sagt, hålla tummarna för att Milla tål matförändringen.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Link Within

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...