söndag 4 oktober 2009

Premiären avklarad

Nu har vi klarat av premiären! Vi gjorde vår B-provspremiär igår på ett särskilt prov. Det var verkligen nervöst, har varit nervös hela veckan. Det blev inte bättre av att jag förra veckan fick veta att vi hade startnummer ett! Jag som hade tänkt kolla in några stycken och sett och lärt lite under tiden. Icke sa nicke!

Vi hade heller ingen tur med vädret, på nollan, dåligt med vind och en massa regn.

Milla kändes lite mindre "het", vi var nog lite tagna av stundens allvar och väder! Trots allt så gick de två första markeringarna på land bra. Hon jobbade med bra fart. Ett riktat mindre sök vid strandkanten gick också bra. Sedan var det ett ganska stort långsmalt sök vid strandkanten i ganska tät låg vegetation, men även i högre sly längst bort i rutan. Milla jobbade bra först, kanske lite mycket spring, tog in två tror jag, sedan var det jobbigt på den tredje. Hon fick ingen direkt utdelning på jobbet och började fråga, komma in tom, studsa runt och inte veta riktigt vad hon skulle göra. Efter tre skulle man sedan göra en vattenmarkering. Man stod en bit från vattnet och skulle skicka. Milla börjar tveka och springa runt längs med strandkanten, jag får mana i henne. Till slut går hon i och det går bra. Efter detta fortsatte man på söket. Det gick inte så jättebra, tror hon fick in två till fast det var inget bra sökarbete. Sedan avslutade man med en sista vattenmarkering, denna gången gick det bra. Passiviteten funkade också. Man såg de två första landmarkeringarna på nästa ekipage.

Den muntliga kritiken från domaren var att det var en trevlig och rolig hund med bra följsamhet och samarbetsvilja, bra apporteringslust bra upptagen och avlämningar. Han tyckte vi jobbade bra ihop. Det som inte var bra var söket där han tyckte hon sprang planlöst och tappade koncentration samt att jag var tvungen att mana i henne i vattnet, men att dessa två saker är något som vi kan fortsätta att jobba på.

Puh, debuten är i alla fall avklarad och det blev ett tredje pris. Domaren var snäll mot mig och Milla som debuterade! Vi måste träna svårare sök i mer varierad terräng där hon måste koncentrera sig under längre tid, samt igång i vatten. Vatten visste jag ju var lite chansning, fast söket är jag lite besviken på att det gick som det gick. Lite sämre än jag tycker vi borde kunna klara av. Men men, bara fortsätta träna! Vi är ju inte helt fel ute i alla fall.

Värt att notera att det var 15 startande och sju förstapris delades ut! Dock verkade vi vara enda som startade för första gången.

Nu lär det dröja innan vi gör någon mer start. Nästa start får bli när vi känner oss mer "genomarbetade" och när man känner att de flesta delarna fungerar bra.

Bara att kämpa vidare.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Link Within

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...