söndag 25 oktober 2009

Så här gick det till

Jag förstår inte varför vi alltid lyckas få så dåligt väder så fort vi ska iväg på någon hundaktivitet. På jaktprovet var det kallt och regn. Idag var det inte lika kallt, men regn, regn och åter regn. Jag lyckades även att dra det sista startnumret av alla, 11! Det blev platsläggning i två omgångar, vilket gick bra. Sedan vart det ännu en lång väntan innan det var vår tur. Vi värmde upp lite och Milla var ganska så pigg och alert. Jag var ganska nervös därför att läggandet har verkligen inte fungerat bra när vi har tränat under veckan. Hon har stannat stående! Tänkte egentligen lämna walk over idag på morgonen när jag märkte att det absolut inte fungerade med läggandet. Hur som helst så åkte vi i alla fall.

Väl på plan så gick linförigheten bra! Vilket har varit vårt strulmoment de tidigare tävlingarna. Läggandet gick klockrent! Inkallningen likaså, och ställandet. Det kändes verkligen bra, och hon var så "med" och pigg och glad. Kom till hindret. Tävlingsledaren säger "Kommendera", Milla tittar på tävlingsledaren, jag säger Hopp. Milla kommer travande, förbi hoppet och sätter sig vid min sida! Då sket det sig tänkte jag. Typiskt, på hoppet som alltid fungerat! 0 p. Jag får i alla fall göra om hoppet bara för att sluta på ett bra sätt, det var snällt! Jag frågar på väg ut vad det är för koeffecient på hoppet, två får jag till svar, men du klarar dig ändå.

Jag vågade inte hoppas, men på prisutdelningen visade det sig att trots nollan på hoppet så lyckades vi få ihop 173p! Sååå skönt och roligt!

Nu har jag alltså lyckas tvinga mig själv till tre lydnadstävlingar/prov, jag som verkligen inte gillar att tävla. Jag blir så sjukt nervös. Så här i efterhand känns det ju ganska bra. Idag kändes det faktiskt bäst också, och att det även kändes så bra på planen gjord det ju bara ännu bättre!

Dags för tvåan?!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Link Within

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...